Naleśniczki proteinowe z bananowym twarożkiem

Cześć Kochani dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na zdrowe szybkie śniadanie, które może być również deserem. Naleśniczki proteinowe bezglutenowe z bananowym twarożkiem. Mimo tego ze brzmi to bardzo skomlikowanie, przygotowanie zajmuje nie więcej niż 15 minut. Naleśniczki świetnie się nadają na niedzielne śniadanie, kiedy każdy przy stole może zawinąć w naleśniczki ulubione nadzienie. Może być to ulubiony domowy dżem, owoce albo bananowy twaróg. W smaku przypominają ulubione dawno znane nam z dzieciństwa, robione przez babcie smakołyki, ale są bezglutenowe i bez laktozy. Dzięki mące z cieciorki, dużej zawartości białka, który posiada, robimy z naleśników nie tylko pyszny deser ale również proteinowy.

Zapraszam 😘

Dla naleśników potrzebujesz :

  • 2 jajka
  • 140 g mleka kokosowego płynnego 
  • 3 łyżki maki z cieciorki
  • cynamon

Dla bananowego twarogu potrzebujesz:

  • dojrzaly banan
  • 100g twarogu wiejskiego 

Gotujemy:

W misce wymieszaj wszystkie składniki dla naleśników. Usmaż na patelni jak zwykle naleśniki. W misce przy pomocy blendera zrób mus z banana i dodaj twaróg. Włóż twarog w naleśnik i zawiń.

Smacznego 

 

do góry
Sklep internetowy Shoper.pl