Cześć Kochani dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na zdrowe szybkie śniadanie, które może być również deserem. Naleśniczki proteinowe bezglutenowe z bananowym twarożkiem. Mimo tego ze brzmi to bardzo skomlikowanie, przygotowanie zajmuje nie więcej niż 15 minut. Naleśniczki świetnie się nadają na niedzielne śniadanie, kiedy każdy przy stole może zawinąć w naleśniczki ulubione nadzienie. Może być to ulubiony domowy dżem, owoce albo bananowy twaróg. W smaku przypominają ulubione dawno znane nam z dzieciństwa, robione przez babcie smakołyki, ale są bezglutenowe i bez laktozy. Dzięki mące z cieciorki, dużej zawartości białka, który posiada, robimy z naleśników nie tylko pyszny deser ale również proteinowy.
Zapraszam 😘
Dla naleśników potrzebujesz :
- 2 jajka
- 140 g mleka kokosowego płynnego
- 3 łyżki maki z cieciorki
- cynamon
Dla bananowego twarogu potrzebujesz:
- dojrzaly banan
- 100g twarogu wiejskiego
Gotujemy:
W misce wymieszaj wszystkie składniki dla naleśników. Usmaż na patelni jak zwykle naleśniki. W misce przy pomocy blendera zrób mus z banana i dodaj twaróg. Włóż twarog w naleśnik i zawiń.
Smacznego